SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
  • Reportages

Aardbei en chocolade: dat wil toch iedereen?!

  • Megan Zell

Weer een heerlijke locatie voor onze chocoladeliefhebbers: Polaberry! Afgelopen week waren wij te gast in deze prachtige winkel en spraken met Mia Kusten.

Na een heftige brand in oktober 2020, is eind januari de nieuwe Polaberry geopend op de Karel Doormanstraat. De ondernemers Urbian Kusten en Ariya Safari hebben er, samen met hun echtgenotes Mia en Esma, alles aan gedaan om na deze ingrijpende gebeurtenis de zaak weer op te bouwen. Dit heeft geleid tot een schitterend eindresultaat, waar met trots over gesproken wordt. Samen met een architect hebben zij het gehele pand opnieuw ontworpen en dit heeft nog mooier uitgepakt dan hoe ze het op papier hadden bedacht. Naast de fysieke winkel is Polaberry ook online actief. Bedrijven en particulieren kunnen hier taarten, boeketten en andere zoetigheden bestellen.

In de winkel wordt alles met de hand gemaakt, de eetbare kunstwerken worden namelijk door beide dames gecreëerd. Zij volgden hiervoor een speciale opleiding in Amsterdam. De specialiteiten van Polaberry zijn de heerlijke aardbeien omringd met chocolade. Deze liggen samen met de andere lekkernijen in de vitrine. Zodra je binnenstapt, is dit een echte eyecatcher. Bij zo’n zoete delicatesse hoort uiteraard ook een heerlijke bak koffie. Hier hebben ze goed op ingespeeld: met de koffie van Giraffe Coffee Roasters hebben ze een fijne Rotterdamse samenwerking te pakken.

Momenteel is het alleen mogelijk om het lekkers af te halen, maar zodra het weer toegelaten wordt, is het ook mogelijk om te genieten van een ontbijt, lunch of high tea. Door de kleurrijke inrichting en de prachtige muren, is het ook nog eens de perfecte locatie om een verjaardag te vieren of een babyshower te organiseren.

Maar wat is nou de favoriet? Mia vertelde ons dat je haar wakker kunt maken voor de aardbei omringd met limoenchocolade. En wij kunnen dat beamen: wat een heerlijke combinatie is dit! Mocht je de stad induiken, is het zeer zeker de moeite waard om een bezoek te brengen. Binnenkort verwachten de ondernemers het terras weer te openen. Zij kunnen niet wachten om de gasten weer te mogen ontvangen en te bedienen.

Megan Zell

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Reportages

Geen gesneden koek bij Kookpunt

  • Dijlan van Vlimmeren
Hotel Not Hotel - SMAAKmag.
Lees meer
  • Reportages

Hotel Not Hotel – Allesbehalve een standaard hotel

  • Naomi Brandwijk
Rotterdamse Oogst - SMAAKmag.
Lees meer
  • Reportages

Locals oogsten elke week opnieuw succes

  • Dijlan van Vlimmeren
Floris van Zijl - SMAAKmag.
Lees meer
  • Reportages

Kraak noch smaak

  • Karin Koolen
brut_hans_van_wolde_staand_niels_maier_zittend_PM_med_fotograaf_Patrick_Meis
Lees meer
  • Reportages

Lekker leven in Limburg

  • Dijlan van Vlimmeren
marie_iddf_smaakmag
Lees meer
  • Reportages

IDDF geeft Schiedam new spirit

  • Dijlan van Vlimmeren
Jamsessie
Lees meer
  • Reportages

Topchefs jammen erop los op Horeca Vakschool

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Reportages

Lot uit de loterij

  • Dijlan van Vlimmeren

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.