Weer een heerlijke locatie voor onze chocoladeliefhebbers: Polaberry! Afgelopen week waren wij te gast in deze prachtige winkel en spraken met Mia Kusten.
Na een heftige brand in oktober 2020, is eind januari de nieuwe Polaberry geopend op de Karel Doormanstraat. De ondernemers Urbian Kusten en Ariya Safari hebben er, samen met hun echtgenotes Mia en Esma, alles aan gedaan om na deze ingrijpende gebeurtenis de zaak weer op te bouwen. Dit heeft geleid tot een schitterend eindresultaat, waar met trots over gesproken wordt. Samen met een architect hebben zij het gehele pand opnieuw ontworpen en dit heeft nog mooier uitgepakt dan hoe ze het op papier hadden bedacht. Naast de fysieke winkel is Polaberry ook online actief. Bedrijven en particulieren kunnen hier taarten, boeketten en andere zoetigheden bestellen.
In de winkel wordt alles met de hand gemaakt, de eetbare kunstwerken worden namelijk door beide dames gecreëerd. Zij volgden hiervoor een speciale opleiding in Amsterdam. De specialiteiten van Polaberry zijn de heerlijke aardbeien omringd met chocolade. Deze liggen samen met de andere lekkernijen in de vitrine. Zodra je binnenstapt, is dit een echte eyecatcher. Bij zo’n zoete delicatesse hoort uiteraard ook een heerlijke bak koffie. Hier hebben ze goed op ingespeeld: met de koffie van Giraffe Coffee Roasters hebben ze een fijne Rotterdamse samenwerking te pakken.
Momenteel is het alleen mogelijk om het lekkers af te halen, maar zodra het weer toegelaten wordt, is het ook mogelijk om te genieten van een ontbijt, lunch of high tea. Door de kleurrijke inrichting en de prachtige muren, is het ook nog eens de perfecte locatie om een verjaardag te vieren of een babyshower te organiseren.
Maar wat is nou de favoriet? Mia vertelde ons dat je haar wakker kunt maken voor de aardbei omringd met limoenchocolade. En wij kunnen dat beamen: wat een heerlijke combinatie is dit! Mocht je de stad induiken, is het zeer zeker de moeite waard om een bezoek te brengen. Binnenkort verwachten de ondernemers het terras weer te openen. Zij kunnen niet wachten om de gasten weer te mogen ontvangen en te bedienen.