SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
Bistro De Buren SMAAKmag. special Horeca Corona
  • Interviews

Bistro De Buren

  • Dijlan van Vlimmeren

“2020 is een verloren jaar maar ach, we kunnen tegen een stootje. We houden moed. Je moet er wat van zien te maken. Netflix is alleen leuk als je geen tijd hebt. Als je je verveelt, is er niets aan. Bij mij (Ed Ebert, red) krijgt de verveling geen kans van slagen. Ik doe liever ook geen take-away maar liever take-away dan helemaal niets. Met de afhaalmaaltijden bereiken we maximaal een derde van onze gebruikelijke omzet maar alle beetjes helpen, toch? 

Het coronavirus is het enige waar het tegenwoordig nog over gaat. Gasten die voor de take-away langskomen, beginnen steevast over de sombere situatie. Je verlangt weleens naar een ander praatje. Wij zitten niet in de put. Het kan immers niet altijd meezitten. Er zijn echt ergere dingen in het leven. Horeca is van alle tijden, de behoefte aan gezelligheid zal nooit verdwijnen, het komt vast goed.

Ik vind het vooral triest voor de collega’s die net zijn begonnen of tegen hun pensioen aanzitten en voor de collega’s die het niet lukt de bakens te verzetten. Ik gun iedereen zijn of haar succes.

Ik zit al 45 jaar in het vak waarvan 27 jaar bij Bistro De Buren. Anderen het naar hun zin maken, daar haal ik mijn voldoening uit. Of Rosina en Marco, mijn dochter en schoonzoon, Bistro De Buren binnenkort zullen overnemen? Het ligt in de lijn der verwachting. Al weet ik dat niet zeker. Deze crisis schrikt beginnende ondernemers natuurlijk wel af. Ach, geen zorgen voor morgen. Voorlopig denk ik, en met mij mijn vrouw Anja, niet aan stoppen.” 

Marco Blom, Rosina Ebert en Ed Ebert

Beeld: Sylvia Kuiper

Dijlan van Vlimmeren

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Interviews

Elke hap telt

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Heat and Eat als warm gebaar in pittige tijd

  • Dijlan van Vlimmeren
Mattie Valk & Herman den Blijker - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

De koek is niet snel op bij Mattie Valk

  • Dijlan van Vlimmeren
Tres - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews
  • Recepten

Tres – De ongekende creativiteit van Michael van der Kroft

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Eens wat anders: een Rotterdamse cider tijdens kerst

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

Pikante pepertjes en zoete lotusbloemen

  • Karin Koolen
Lees meer
  • Interviews

Doe ons vaker zo’n jamsessie!

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

London lekkers: Visstoof op instinct

  • Sander Grip

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.