SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
Cafe Postiljon SMAAKmag. Special Horeca Corona
  • Interviews

Café Postiljon

  • Dijlan van Vlimmeren

“Ik ben al 35 jaar eigenaar van Café Postiljon. Als ik zenuwachtig zou zijn van een paar maanden sluiting, dan zou ik iets niet goed hebben gedaan in mijn leven. Ik heb het vooral te doen met de collega’s die in een andere situatie zitten. Want het geld gaat er met scheppen uit, ook bij mij.

For the time being staan we op zaterdag met een poffertjeskraam op de markt op het Noordplein. We verkopen er tevens glühwein en erwtensoep. Het is meer bezigheidstherapie dan dat het geld in het laatje brengt. Je moet er tegenwoordig sowieso harder aantrekken. Vroeger vierden de mensen vakantie in de kroeg. Die tijd is voorbij. We zijn daarom gestart met pubquizzen, met livebands. Dat het niet meer vanzelf gaat, is niet erg. Het houdt je scherp. Dat de bruine kroeg een uitstervend ras is, dat betwijfel ik. Ik denk dat de bruine kroeg altijd wel zijn buurtfunctie blijft behouden. We zijn ook in trek bij studenten.

Aan stoppen denk ik zeker nog niet. Ik wil eindigen als de langstzittende cafébaas van Rotterdam. Ik heb er nog twee in te halen: Verschoor in Delfshaven en Daktari in Overschie. Alle gekheid op een stokje. Ik vind het vooral fijn dat ik met mijn gasten mijn werktijd mag doorbrengen. Zonder horeca is het een dooie boel. Ik ben nu boodschappen aan het doen in Gouda. Je kunt niet even een ergens een kop koffie doen, je kunt niet even ergens wat lunchen. Je doet plichtmatig je ding en je gaat weer naar huis. De sjeu is eraf.”

Ron Bergwerf

Beeld: Sylvia Kuiper

Dijlan van Vlimmeren

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Interviews

Elke hap telt

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Heat and Eat als warm gebaar in pittige tijd

  • Dijlan van Vlimmeren
Mattie Valk & Herman den Blijker - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

De koek is niet snel op bij Mattie Valk

  • Dijlan van Vlimmeren
Tres - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews
  • Recepten

Tres – De ongekende creativiteit van Michael van der Kroft

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Eens wat anders: een Rotterdamse cider tijdens kerst

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

Pikante pepertjes en zoete lotusbloemen

  • Karin Koolen
Lees meer
  • Interviews

Doe ons vaker zo’n jamsessie!

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

London lekkers: Visstoof op instinct

  • Sander Grip

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.