SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
De Ballentent SMAAKmag. Special Horeca Corona
  • Interviews

De Ballentent

  • Dijlan van Vlimmeren

“Schiet mij maar lek. In het voorjaar moesten de scholen dicht, de sportscholen, de kapsalons. Dat kon ik nog volgen. Inmiddels is alles open, behalve de horeca. Wat is het verschil? Ik kreeg dit weekend een foto doorgestuurd van megalange rijen voor De Efteling. Mensen stonden er hutjemutje. Zo frustrerend. Wat staan wij in hemelsnaam te doen met onze take-away op anderhalve meter?

Die take-away loopt minder goed dan tijdens de eerste lockdown. Het nieuwtje is er vanaf, het herfstweer nodigt minder uit en de hele wereld doet nu aan take-away. Elke horecaondernemer die ik spreek, ziet een terugloop in de afhaal. Ik blijf de take-away doen om de teamspirit onder het personeel erin te houden, maar het begint zo langzamerhand wel precair te worden. De knagende onzekerheid, je wordt er niet bepaald vrolijk van. Afwachten, en nog eens afwachten. Op de volgende persconferentie, op het vaccin. Al zou er maar iets van licht aan het einde van de tunnel schijnen…

Diversiteit is wat de horeca zo leuk maakt. Elke dag is anders. De horeca maakt dat het nooit saai is. Je ziet het zelf. Er is momenteel niets aan in de stad. Als je wilt shoppen, kun je nergens een kop koffie doen. Je kunt zelfs nergens naar het toilet. Er hangt totaal geen sfeer op straat.”

René Keehnen

Beeld: Sylvia Kuiper

Dijlan van Vlimmeren

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Interviews

Elke hap telt

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Heat and Eat als warm gebaar in pittige tijd

  • Dijlan van Vlimmeren
Mattie Valk & Herman den Blijker - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

De koek is niet snel op bij Mattie Valk

  • Dijlan van Vlimmeren
Tres - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews
  • Recepten

Tres – De ongekende creativiteit van Michael van der Kroft

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Eens wat anders: een Rotterdamse cider tijdens kerst

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

Pikante pepertjes en zoete lotusbloemen

  • Karin Koolen
Lees meer
  • Interviews

Doe ons vaker zo’n jamsessie!

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

London lekkers: Visstoof op instinct

  • Sander Grip

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.