SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
SKOTTI x SMAAKmag.
  • Eten & drinken

De kers op de taart – Barbecue inspiratie

  • SMAAKmag.

De eerste voorjaarszonnestralen komen door. Dit betekent dat het barbecueseizoen nadert. Om het seizoen goed te beginnen, hebben we een duurzame & handzame grill getest, de SKOTTI. Ook delen we een Smoked Cheesecake recept, dat je op de barbecue kunt maken.

De alles-in-één-bbq

Gas of houtskool, vis, groente of vlees; keuzes, keuzes, keuzes. Gelukkig hoef je met de SKOTTI niet te kiezen. Deze handzame bbq is gemaakt van roestvrij staal en geschikt om te barbecuen met gas, kolen of hout. De mogelijkheden zijn eindeloos; grillen, braden, bakken, koken of stomen. De eenvoudigste en milieuvriendelijkste manier om SKOTTI te gebruiken is met gas.

Een ware winnaar

De grill is een volwaardige gasgrill met 2,5kW onder de kap en weegt maar 3 kilo. Ook kan de bbq plat meegenomen worden in de bijgeleverde tas. De opbergtas van vrachtwagenzeil is ook te gebruiken als ondergrond tijdens het grillen op gas. Een rondom lopende strook van klittenband voorkomt dat er tijdens het transport vet en andere viezigheid vrijkomt.

Vooral de eenvoudige en veilige bediening, multifunctionaliteit en hoogwaardige afwerking gooien hoge ogen. Dankzij zijn platte vormgeving is hij uitermate geschikt als grill-to-go.

‘De SKOTTI won in 2019 de Red Dot Design Award’

Leuk feitje; de SKOTTI won in 2019 de Red Dot Design Award. De bediening, het ontwerp en de innovatie van een lichtgewicht en toch hoogwaardige gasgrill overtuigden ook de jury. De Red Dot Design Award is een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld.

Aan de slag!

Een mooi staaltje werk, dat we graag in actie zien. Een lekkere burger, gepofte aardappel of gegrilde groenten weten de meeste barbecuefans wel te maken. Maar een goed toetje van diezelfde bbq? Een Smoked Cheesecake; dat is anders dan anders! Met behulp van de SKOTTI accessoires, de Boks en Cap, maakten we deze overheerlijke cheesecake. Deze grillkap is ook plat mee te nemen en multifunctioneel. Het is een deksel, windscherm, spieshouder en pizzaoven. De clue: de handgreep functioneert als grilltang en de kop van de tang is een solide flesopener.

De kers op de taart! Laat de zomer maar komen.

SKOTTI is verkrijgbaar op www.nl.skotti-grill.eu en kost 159 euro.

SKOTTI x SMAAKmag.

Recept Smoked Cheescake

Ingrediënten

  • 500 gram kwark
  • 300 gram roomkaas
  • 6 eieren
  • 200 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 250 gram boter
  • 1 pakje boterkoekjes
  • 100 milliliter room
  • (biologische) citroenrasp van 1 citroen

Ingrediënten

  • Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en schraap, met het mes, de zaadjes aan de binnenkant in een kom. Voeg de suiker, de citroenschil en de eieren toe en klop alles tot een schuimige massa. Voeg de roomkaas, room en kwark toe en meng.
  • Smelt de boter langzaam in een pan.
  • Maak de koekjes fijn als broodkruimels en meng ze met de helft van de boter. Verdeel vervolgens over de bodem van de SKOTTI BOKS, een pan of cakevorm en druk aan.
  • Spatel de andere helft van de boter door het roomkaas-mengsel en giet het erbij in de SKOTTI BOKS. Rook in een gesloten grill (met deksel en SMAK inzetstuk) op 100 °C met appelhout gedurende ongeveer 20 minuten. Daarna verder grillen op 180 °C indirecte warmte.
  • Zet op een rooster om af te koelen, zodat het gelijkmatig kan inzakken.
SMAAKmag.

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Eten & drinken

Duitse durf in duurzaam domein

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Het nieuwe FRED: niet normaal mooi

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken

Van morlacco met morilles tot wijnazijn met mosterdzaad 

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

NRC zet eigen keuken in spotlights met sterrenburger

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

New in Town: wijnbar NOTK

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws
  • Recepten

POWER TO SAUER

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Bij Café Pompette schiet het alle kanten op

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Paella op sterrenniveau

  • SMAAKmag.

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.