SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
De Ooievaar SMAAKmag. Special Horeca Corona
  • Interviews

De Ooievaar

  • Dijlan van Vlimmeren

“De Ooievaar is verworden tot een kerststal. De kroeg heet tijdelijk Mary’s Xmas Shop. We verkopen van alles: van kandelaars tot poppetjes voor in de kerstboom tot sinaasappelmarmelades van Bastiaan Gommers van Fantastiaan. In onze kerstpakketten zit uiteraard ook een aantal mooie wijnen opgesloten. Mary’s Xmas Shop is uit nood geboren maar het slaat desondanks aan. Aardig wat bedrijven hebben wij ons een kerstpakket besteld. Het staat natuurlijk in schril contrast met je gebruikelijke omzet, De Ooievaar geldt – zeker in deze periode – als de drukste kroeg van Delfshaven.

Ik kan niet stilzitten. Ik kan het ook niet aanzien dat je ineens terugzakt naar nul zonder dat je daar enig invloed op hebt. Ik heb gelukkig altijd gespaard. Als ik dat niet had gedaan, had ik nu een serieus probleem gehad. Ik zou Mark Rutte heel graag mijn bedrijfscijfers willen laten zien. Ik denk dat hij zich kapot schrikt. Hij en de rest van het kabinet laten zich leiden door virologen. Virologen hebben geen kijk op de economie. De horeca houdt zich aan alle protocollen. Waarom worden wij zo hard aangepakt? Ik kan weinig respect meer opbrengen voor de politiek.

Het is een dooie boel in de stad zonder horeca. Doe je je kerstinkopen kun je nergens een kop koffie doen. Je kunt zelfs nergens naar het toilet. Het hoort er zo bij, die kerstborrels aan het einde van het jaar. Dat wil je toch, het jaar goed afsluiten met je collega’s in de kroeg?”

Peter Bender

Beeld: Sylvia Kuiper

Dijlan van Vlimmeren

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Interviews

Elke hap telt

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Heat and Eat als warm gebaar in pittige tijd

  • Dijlan van Vlimmeren
Mattie Valk & Herman den Blijker - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

De koek is niet snel op bij Mattie Valk

  • Dijlan van Vlimmeren
Tres - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews
  • Recepten

Tres – De ongekende creativiteit van Michael van der Kroft

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Eens wat anders: een Rotterdamse cider tijdens kerst

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

Pikante pepertjes en zoete lotusbloemen

  • Karin Koolen
Lees meer
  • Interviews

Doe ons vaker zo’n jamsessie!

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

London lekkers: Visstoof op instinct

  • Sander Grip

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.