De klassieke pasta parmigiano, zo eentje die in een gigantische Parmezaanse kaas wordt bereid, van restaurant Da Gianfranco. Daar mag je Patricia Tang ’s nachts voor wakker maken.
Patricia Tang, eigenaresse van organisatiebureau Little Monkey, schiet in de lach. “Zullen we bij Nel gaan eten? Bij niet iedereen valt gelijk het kwartje. Alleen vaste gasten van Da Gianfranco snappen die vraag. Nel is de vrouw van de eigenaar. Het is zo’n gezellige, ouderwetse Italiaan, met heerlijk eten. Maar dan die pasta parmigiano… die is echt ge-wel-dig. Ik neem hem altijd, want ik ben bang dat iemand anders aan tafel hem misschien bestelt en dat ik dan spijt krijg.”
Da Gianfranco zit aan de Teldersweg in Schiebroek en Nel rijdt daar de enorme kaas rond op een karretje met wieltjes.
“De garnalen en de pasta gaan in die parmezaan en dan steekt ze de boel aan. De kaas smelt en de pasta wordt gelijkmatig doordrenkt. Die bereiding is de helft van de beleving. En het smaakt ook echt anders dan wanneer je parmezaan over je pasta strooit. Elke hap dezelfde sensatie.” Tang krijgt een dromerige blik. “Het water loopt me nu al in de mond en het is pas halftien in de ochtend”, zucht ze zachtjes.
‘Ik ben bang dat iemand anders aan tafel hem misschien bestelt en dat ik dan spijt krijg’
Dat je de pasta parmigiano niet op de kaart vindt, da’s een extra charme. “Hij staat altijd op het bord met specials. Je kunt kiezen uit veel lekkere gerechten, maar echt, geloof me, je moet deze nemen. Ik heb een tijdje heel streng gesport en heel clean gegeten. Ik gaf mezelf één dag in de week cheat day. Zat ik op maandag aan een stukje kipfilet met broccoli en dan droomde ik al van de pasta van Nel die ik op zondag mocht eten van mezelf.”
Bij de pasta neemt Tang altijd een mooie, rode wijn. “Ik heb geen favoriet, maar ik doe er wel altijd een blokje ijs in. En dan als toetje een glaasje limoncello.” Ze schiet weer in de lach: “Als we het toch over guilty pleasures hebben…”
Beeld: Eric Fecken