De Frietboutique aan de Witte de Withstraat is dé frietzaak waar je eens geweest moet zijn. Ze staan bekend om hun heerlijke ambachtelijke friet met bijzondere snacks, maar verkopen ook heerlijk ambachtelijk ijs. Ze begonnen klein, maar leveren inmiddels aan ruim 60 horecabedrijven binnen en rond de Randstad. De kans dat je nog nooit van deze friet genoten hebt, is dus vrij klein.
Het begon allemaal 8 jaar geleden, toen Sammy en Pebbles elkaar tegenkwamen op Ibiza. Ze deelden verhalen over lekker eten en waren het er beide over eens dat goed ijs je dag maakt. Ze besloten dan ook hun krachten te bundelen en openden de “IJsboutique” in hartje Amsterdam. Al snel kwamen ze erachter dat je alleen op ijs de winter niet kunt overleven, en besloten ook friet te gaan verkopen. Zo dachten ze de perfecte combinatie van hoge kwaliteit te kunnen bieden, en ze hadden gelijk!
De friet sloeg aan als een malle en zorgde ervoor dat er ook in Rotterdam een vestiging geopend kon worden. Zo ontstond de welbekende locatie op de Witte de Withstraat. Hier werkt de Frietboutique samen met veel Rotterdamse ondernemers. Op de menukaart vind je dan ook diverse lokale specialiteiten, zoals de oude kaaskroket van banketbakker Van der Heijden en de oude geitenkaas bitterballen van Booij Kaasmakers. Ook bieden ze veel variatie in toppings en proberen ze regelmatig nieuwe dingen uit. Slaat het aan, dan komt het op de menukaart. Zo is de cheesy stoof (frietje met kaassaus, gebakken uitjes en brisket) bijvoorbeeld uitgegroeid tot favoriet van velen!
De friet zelf wordt gemaakt van duurzame Agria-aardappels en komt rechtstreeks van het land. De met de hand gesneden friet wordt gebakken in 100% plantaardige olie en heeft mede door de behouden schil een extra knapperig randje.
Toen 4 jaar geleden de vraag naar vegan producten groeide, waren Sammy en Pebbles een van de eerste die hier op inspeelden. Zo was de vegan kroket er vanaf het begin bij, en is nu nog steeds erg geliefd. Daarnaast hebben ze tal van andere vegan producten en blijven ze in assortiment uitbreiden. Medewerkster Vera vertelde ons dat ze zelf niet veel vegan eet, maar dat haar lievelingsproduct de vegan kipcorn is. Deze smaakt volgens haar zelfs lekkerder dan een normale kipcorn, dus dit zegt genoeg!
Na ons bezoek kregen we van Vera een frietje, en ik kan zeggen: Het was heerlijk! Mocht je van verse friet en lekker ijs houden, dan raad ik je zeker aan om hier eens langs te gaan. Vanaf juli ben je ook van harte welkom bij de nieuwe en daarmee derde vestiging aan de Bergse Dorpstraat in Hillegersberg.