SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
  • Interviews

Eten is zoveel meer dan voeding

  • Juanita Hoepel

ls je een miljoen zou krijgen… wat zou je dan het eerste gaan doen? Even schoten schoenen, tassen en kappers door m’n hoofd, maar al net zo snel bedacht ik me: is dat dan echt waar ik zo ontzettend blij van zou worden? In dezelfde fractie bedacht ik me dat ik op dit moment een wezenloze behoefte heb aan gezelligheid en dat dit voor mij op de allerbovenste plek verbonden is aan (uit) eten. Naar mijn kleine favoriete verwenplekjes in onze stad… Louise Petit Restaurant, Bar Berta of Bistrot du Bac. Als een kind in de Efteling voel ik me daar. Voor mij ook een teken dat eten zoveel meer is dan voeding. 

Tuurlijk moeten we eten om te groeien en te overleven, maar juist in deze tijd blijkt, dat wat we ook kwijtraken, eten een basis is. Iets dat we altijd zo graag willen blijven doen. En bovenal samen. Thuis met vrienden, nu massaal op straat en in het bos tijdens het wandelen of zelfs met elkaar vanachter een beeldscherm (ik spreek overigens bij het laatste nog niet uit eigen ervaring). 

En zeker in een tijd waarin leven en levens door de overheid meer op statistieken beginnen te lijken, ben ik juist zo dankbaar dat we de afgelopen maanden met onze take-away plekjes in Rotterdam een stukje eten met gezelligheid en dankbaarheid mogen verbinden. Zoveel blije gezichten, even aandacht, een gesprekje of gewoon een glimlach naar elkaar. Sorry ZARA… daar kan geen kleding tegenop. Nog niet voor een miljoen.

Juanita Hoepel
17 april 1979 te Dordrecht

Loopbaan: Assistente minister counsellor Canadese Ambassade, eigenaresse webshop Holland aan Huis in Barcelona, verkoopster DonnaTienda in Den Haag, medewerker tender desk bij Olympia Uitzendbureau. Sinds 3 jaar met partner Marcel den Ouden eigenaar van Chez Jan.
Won in 2018 de publieksprijs voor de lekkerste hotdog van Nederland, en in 2019 de vakjuryprijs. Droomt van een restaurant waarin culinaire regels niet gelden.

Typisch Juanita: Tijdens het koken gebruik ik niet mijn hoofd – tijdens het koken volg ik mijn handen, mijn mond, mijn neus en mijn hart.

Beeld: Antim

Juanita Hoepel

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Interviews

Elke hap telt

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Heat and Eat als warm gebaar in pittige tijd

  • Dijlan van Vlimmeren
Mattie Valk & Herman den Blijker - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

De koek is niet snel op bij Mattie Valk

  • Dijlan van Vlimmeren
Tres - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews
  • Recepten

Tres – De ongekende creativiteit van Michael van der Kroft

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Eens wat anders: een Rotterdamse cider tijdens kerst

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

Pikante pepertjes en zoete lotusbloemen

  • Karin Koolen
Lees meer
  • Interviews

Doe ons vaker zo’n jamsessie!

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

London lekkers: Visstoof op instinct

  • Sander Grip

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.