ls je een miljoen zou krijgen… wat zou je dan het eerste gaan doen? Even schoten schoenen, tassen en kappers door m’n hoofd, maar al net zo snel bedacht ik me: is dat dan echt waar ik zo ontzettend blij van zou worden? In dezelfde fractie bedacht ik me dat ik op dit moment een wezenloze behoefte heb aan gezelligheid en dat dit voor mij op de allerbovenste plek verbonden is aan (uit) eten. Naar mijn kleine favoriete verwenplekjes in onze stad… Louise Petit Restaurant, Bar Berta of Bistrot du Bac. Als een kind in de Efteling voel ik me daar. Voor mij ook een teken dat eten zoveel meer is dan voeding.
Tuurlijk moeten we eten om te groeien en te overleven, maar juist in deze tijd blijkt, dat wat we ook kwijtraken, eten een basis is. Iets dat we altijd zo graag willen blijven doen. En bovenal samen. Thuis met vrienden, nu massaal op straat en in het bos tijdens het wandelen of zelfs met elkaar vanachter een beeldscherm (ik spreek overigens bij het laatste nog niet uit eigen ervaring).
En zeker in een tijd waarin leven en levens door de overheid meer op statistieken beginnen te lijken, ben ik juist zo dankbaar dat we de afgelopen maanden met onze take-away plekjes in Rotterdam een stukje eten met gezelligheid en dankbaarheid mogen verbinden. Zoveel blije gezichten, even aandacht, een gesprekje of gewoon een glimlach naar elkaar. Sorry ZARA… daar kan geen kleding tegenop. Nog niet voor een miljoen.
Juanita Hoepel
17 april 1979 te Dordrecht
Loopbaan: Assistente minister counsellor Canadese Ambassade, eigenaresse webshop Holland aan Huis in Barcelona, verkoopster DonnaTienda in Den Haag, medewerker tender desk bij Olympia Uitzendbureau. Sinds 3 jaar met partner Marcel den Ouden eigenaar van Chez Jan.
Won in 2018 de publieksprijs voor de lekkerste hotdog van Nederland, en in 2019 de vakjuryprijs. Droomt van een restaurant waarin culinaire regels niet gelden.
Typisch Juanita: Tijdens het koken gebruik ik niet mijn hoofd – tijdens het koken volg ik mijn handen, mijn mond, mijn neus en mijn hart.
Beeld: Antim