SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
Facet SMAAKmag. Special Horeca Corona
  • Interviews

Facet

  • Dijlan van Vlimmeren

“Het is een hard gelag. In 2020 bestond Facet precies 30 jaar. Wat een feestjaar had moeten zijn, werd zakelijk een drama.

Ik heb altijd heel veel plezier in het vak gehad. Je merkt dat je enthousiasme daalt als je je vak niet kunt uitoefenen. Een lege zaak, dat went nooit.

We doen weliswaar take-away en bezorging, maar mensen komen naar ons voor de beleving en die beleving valt simpelweg niet in te pakken. Gezelligheid zit niet in een doosje. Mensen bestellen ook maar mondjesmaat take-away. Ik geloof dat er in een straal van drie kilometer momenteel zo’n 120 afhaalopties zijn. 

Ik heb het nooit puur voor het geld gedaan. Als ik lachende gezichten aan tafel zie, ben ik namelijk al betaald. In het pre-coronatijdperk hadden wij gemiddeld 1000 gasten per week over de vloer. Ik mis mijn gasten, ik mis de gezelligheid.

De tegenstrijdige berichten, het ontbreken van een perspectief, het is lastig ondernemen in deze tijd en met ons voor de leveranciers. Wat doe je als je eind november nog niet weet of je met kerst open mag zijn en zo ja, op welke voorwaarden? De koelkasten zijn leeg, de bierpompen zijn dicht. Niet alleen bij ons, bij iedereen. Het wordt een chaos bij de leveranciers bij een last minute kerstopening. Niemand heeft nog een voorraad na twee gedwongen sluitingen. We hebben onze voorraad bij de eerste lockdown weggegeven aan de Voedselbank, ik praat over 5000 euro. Een keertje kun je dat best lijden, na 30 jaar heb ik een aardige buffer opgebouwd maar wie houdt dit eindeloos vol?” 

Frans van Breemen

Beeld: Sylvia Kuiper

Dijlan van Vlimmeren

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Interviews

Elke hap telt

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Heat and Eat als warm gebaar in pittige tijd

  • Dijlan van Vlimmeren
Mattie Valk & Herman den Blijker - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

De koek is niet snel op bij Mattie Valk

  • Dijlan van Vlimmeren
Tres - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews
  • Recepten

Tres – De ongekende creativiteit van Michael van der Kroft

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Eens wat anders: een Rotterdamse cider tijdens kerst

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

Pikante pepertjes en zoete lotusbloemen

  • Karin Koolen
Lees meer
  • Interviews

Doe ons vaker zo’n jamsessie!

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

London lekkers: Visstoof op instinct

  • Sander Grip

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.