SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
  • Interviews

Favoriet: de smaak van 3 Rotterdamse barista’s

  • Hans Reitzema

Zoveel mensen, zoveel koffiesmaken. De een zweert bij een dubbele espresso, de ander bij latte macchiato of ijskoffie. De een kiest voor bonen uit Guatemala, de ander voor bonen uit Ethiopië. Iedere mening telt, iedere smaak telt. Over SMAAKmag. valt immers niet te twisten. Aan de smaakmakers, de barista’s in dit geval, vragen wij terloops en tamelijk willekeurig naar hun favoriet.

Rodney van den Hengel

Heilige Boontjes

Bij Heilige Boontjes krijgen boeffies de kans barista te worden. Het draait echter om de koffie. “Je betaalt als gast een goed bedrag voor een bakkie pleur. De koffiekwaliteit mag daarom niet ter discussie staan. Wij branden bij vrienden in Breda en hebben bonen uit Peru, Brazilië en Ethiopië. De smaak varieert van leer, tabak en salmiak tot fris met rood fruit. Onze koffie is toegankelijk voor iedereen. Koffie is uitgevonden door een schaapherder in de middeleeuwen. Waarom zouden we dan pretentieus doen met zijn allen?”

Sabrina van Mil

Urban Espresso Bar West

Ze is als kok bij UEB terechtgekomen. “Met koffie is het net als met koken: als er geen liefde in zit, is ‘ie niet te drinken. Dat merk je echt. Giraffe brandt onze koffie. Daar komen we altijd vol energie vandaan als we er zijn wezen sparren over wat we willen. Niet te zuur, niet te bitter. Elke ochtend testen we onze koffie. Dan stellen we de malers opnieuw af. Het moet goed zijn, punt uit. Koffie maken leer je vooral in de praktijk. Dat je ook onder druk de kwaliteit weet hoog te houden.”

Steven Tacq

Ketelbinkie Koffie

Zijn doel is om de smaak van Rotterdam te vangen in koffie. “Ik wil iets maken waar mensen een lach van op hun gezicht krijgen. De trend is nu zuur, maar daar haakt de Rotterdammer op af. Wat wel? Chocola, kracht, wat notentonen, pepertje, klein beetje aards. Met mijn koffieboeren heb ik een duurzame relatie. Zo kan ik mijn specifieke wensen doorgeven, maar hen ook helpen met andere dingen. Boeken, pennen, kleding. Dan kunnen hun kinderen weer blij naar school.”

Beeld: Hans Reitzema

Hans Reitzema

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Interviews

Elke hap telt

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Heat and Eat als warm gebaar in pittige tijd

  • Dijlan van Vlimmeren
Mattie Valk & Herman den Blijker - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

De koek is niet snel op bij Mattie Valk

  • Dijlan van Vlimmeren
Tres - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews
  • Recepten

Tres – De ongekende creativiteit van Michael van der Kroft

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Eens wat anders: een Rotterdamse cider tijdens kerst

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

Pikante pepertjes en zoete lotusbloemen

  • Karin Koolen
Lees meer
  • Interviews

Doe ons vaker zo’n jamsessie!

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

London lekkers: Visstoof op instinct

  • Sander Grip

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.