SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
Finca SMAAKmag. Special Horeca Corona
  • Interviews

Finca

  • Dijlan van Vlimmeren

“Een pechjaar, vooral de tweede lockdown is hard aangekomen. Het is niet in te schatten hoelang de coronamaatregelen nog duren en in welke mate. Als je iets weet, kun je erop anticiperen. Maar zolang je niets weet, kun je zo weinig. Ik beschik helaas niet over een glazen bol. Overleven we de crisis? Zolang er begrip is bij de crediteuren houden we ons staande.

Finca is net een klein jaartje open. Het idee is ontstaan tijdens onze vakantie in Marbella. Floris (van der Sluis, red) en ik waren met onze gezinnen bij Finca Besaya. Ken je dat? Moet je echt een keer heen gaan, zo tof. We waren op dat moment al in gesprek over de overname van Thuisch. Met Finca – dat landhuis in het Spaans betekent – viel alles op z’n plek. We zitten op de Oudedijk in een vrijstaand pand. Onze serre is net een Ibiza lounge. Finca voelt echt als finca. Floris was vlak voor Finca opengegaan met Vandal. Na de opstart is hij zich op Vandal gaan focussen, ik ben alleen verdergegaan met Finca.

Mijn chef-kok heeft een Dominicaanse achtergrond. De Spaanse en Zuid-Amerikaanse – en dan met name de Japans-Peruviaanse – keuken domineren bij Finca. Die mix proef je bijvoorbeeld in zijn maki: krokante sushi met rivierkreeft en mango. Deze sushi is nu ook in de take-away te bestellen. Gasten in de watten leggen, dat is voor mij horeca. Gasten zo’n heerlijke avond geven dat ze graag en snel terugkomen. Als een gast mij een drankje aanbiedt, ben ik blij. Niet zozeer met dat drankje, maar met het achterliggende compliment. Als een gast zegt ‘neem iets van mij’, weet je dat hij of zij tevreden is.”

Fidel dos Santos

Beeld: Sylvia Kuiper

Dijlan van Vlimmeren

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Interviews

Elke hap telt

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Heat and Eat als warm gebaar in pittige tijd

  • Dijlan van Vlimmeren
Mattie Valk & Herman den Blijker - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

De koek is niet snel op bij Mattie Valk

  • Dijlan van Vlimmeren
Tres - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews
  • Recepten

Tres – De ongekende creativiteit van Michael van der Kroft

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Eens wat anders: een Rotterdamse cider tijdens kerst

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

Pikante pepertjes en zoete lotusbloemen

  • Karin Koolen
Lees meer
  • Interviews

Doe ons vaker zo’n jamsessie!

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

London lekkers: Visstoof op instinct

  • Sander Grip

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.