SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
SMAAKmag. voor na frambozen frambozensmoothie
  • Eten & drinken

Frambozen

  • SMAAKmag.

Frambozen luisteren in het Latijn naar Rubus idaeus. De framboos is zowel familie van de roos als van de braam, van de een wat meer dan van de ander, maar verwantschap is er in beide gevallen. Bramen zijn zelfs met frambozen te kruisen. Deze hybriden heten – het zal je niet verbazen – braambozen. De rozerode framboos kennen we allemaal, de gele framboos behoeft nog een verdere introductie. Hij is doorgaans iets zoeter dan zijn beroemde broer omdat ‘ie dat lichte zuurtje mist.

Frambozen zijn bevriend met de zon, schaduw kunnen ze slecht verdragen. Frambozen zie je meestal op open plekken in het bos of langs bosranden. De framboos kan zichzelf bestuiven, maar met een beetje hulp van bijen en hommels gaat de vruchtzetting net wat vlotter. 

Afhankelijk van het ras rijpen zomerframbozen vanaf eind juni tot circa half augustus. Rijpe herfstframbozen zijn er vanaf begin augustus tot begin oktober, soms zelfs tot de eerste nachtvorst. Frambozen zijn sappig, fluweelzacht en daarom gemakkelijk te pureren tot een heerlijke zomerse smoothie.

FRAMBOZENSMOOTHIE

Voor 2 personen

Ingrediënten 
200 gram bevroren frambozen
2 bananen (optioneel)
2 eetlepels geraspte kokos
400 milliliter Griekse yoghurt
200 milliliter verse sinaasappelsap
4 blaadjes munt

Bereiding

Niets zo gemakkelijk als een frambozen-smoothie, in nog minder dan een handomdraai heb je een heerlijk zomers tussendoortje. Doe de Griekse yoghurt met het verse sinaasappelsap, de bananen en bevroren frambozen in de blender of keukenmachine. Houd een paar frambozen achter voor de garnering. Een smoothie is uiteraard ook te bereiden met verse frambozen, maar bevroren is ‘ie net wat koeler en steviger. Pureer de ingrediënten net zolang tot het mengsel helemaal glad is. Bestrooi de smoothie met geraspte kokos en maak ‘m af met de overgebleven frambozen en wat verse munt.

SMAAKmag.

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Eten & drinken

Britta en Yuri Wattimena openen najaar 2022 restaurant NOYA in Rotterdam 

  • SMAAKmag.
SMAAKmag. x SARA by CUCU
Lees meer
  • Eten & drinken

Nasi rames als pokébowl bij SARA by CUCU

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Eten & drinken

Shirma Rouse rockt tijdens allereerste kookboekdiner

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Oma’s keukenkastje opengetrokken voor tweede gin Bobby’s

  • Dijlan van Vlimmeren
London Loy bij koffietijd - SMAAKmag.
Lees meer
  • Eten & drinken

London lekkers: Fan van frittata

  • Sander Grip
Garde van de Buik - SMAAKmag
Lees meer
  • Eten & drinken

Het terras op met de Garde van de Buik

  • SMAAKmag.
Schmidt Zeevis Kreeft - SMAAKmag
Lees meer
  • Eten & drinken

Oosterscheldekreeft – Hollands Best

  • Dijlan van Vlimmeren
Chef Quincy - SMAAKmag.
Lees meer
  • Eten & drinken

Talk of the Town

  • SMAAKmag.

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.