SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
Champagne oliebol met bladgoud
  • Eten & drinken

Champagne oliebollen met bladgoud

  • SMAAKmag.

 Het wordt alsmaar kouder en kouder. Gure wind, onophoudelijke regenbuien, temperaturen die nog maar net boven het vriespunt uitkomen. De meesten zetten de kachel een standje hoger, zelfs nu de gasprijzen de pan uitrijzen. Of kruipen wat dieper onder de wol. Zij hebben die luxe. Er zijn er ook bij die geen kachel hebben, sterker, zij hebben niet eens een dak boven het hoofd. 

We zijn allemaal coronamoe, we verkeren allemaal in een lastige positie. Maar ons ‘leed’ staat in schril contrast met dat van de eenzame dak- en thuislozen in Rotterdam. Zij komen na een koude kermis niet eens thuis.

Om de naderende feestdagen voor hen een heel klein beetje draaglijker te maken, organiseert de François Geurds Group in samenwerking met horecagroothandel Zegro, MKN en wijnkooperij De Lange uit Breda op woensdag 15 december een FG Food Market aan de Katshoek 37-41 in Rotterdam (Hofbogen). Tussen 12.00 en 17.00 uur mogen de dak- en thuislozen onbeperkt snoepen van alle gerechten die de tweesterrenchef en zijn brigade speciaal voor hen met alle liefde zullen bereiden. Want eten, eten is bedoeld om te delen, redeneren ze bij de François Geurds Group. ,,Wij geloven niet in eigen schuld, wij geloven in betrokkenheid”, aldus de meesterkok.

Op diezelfde dag bakken ze bij FG Restaurant en FG Food Labs champagne oliebollen met Tahitiaanse vanille en bladgoud, al dan niet gevuld met crème patissière. Deze glorieuze oliebollen zijn onweerstaanbaar. En wat ze nóg lekkerder maakt … de opbrengst gaat volledig naar de dak- en thuislozen. Bij elke hap die je neemt, help je hen die er momenteel een stuk minder warmpjes bijzitten. Dankzij jou hoeven zij even geen honger te lijden.

De champagne oliebollen zijn tot 14 december per vijf stuks voor 27,50 euro te bestellen via takeaway@fgrestaurant.nl en op 15 december tussen 12.00 en 17.00 uur af te halen bij de oliebollenkraam op de Food Market. Laat bij je bestelling weten of je de bollen wel of niet gevuld wilt hebben met crème patissière. Vanzelfsprekend worden de geldende coronamaatregelen in acht genomen.  

Champagne oliebol met bladgoud
SMAAKmag.

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Eten & drinken

Duitse durf in duurzaam domein

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Het nieuwe FRED: niet normaal mooi

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken

Van morlacco met morilles tot wijnazijn met mosterdzaad 

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

NRC zet eigen keuken in spotlights met sterrenburger

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

New in Town: wijnbar NOTK

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws
  • Recepten

POWER TO SAUER

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Bij Café Pompette schiet het alle kanten op

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Paella op sterrenniveau

  • SMAAKmag.

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.