Toen we over de drukke maar altijd gezellige Witte de Withstraat liepen, werd onze aandacht getrokken naar de etalage van Florentina’s Chocolate Boutique Café. Een gezellig aanzicht van allerlei zoete lekkernijen in sprekende kleuren. We besloten een kijkje te nemen.
Eenmaal binnen werden we vriendelijk ontvangen door Emily. Zij vertelde ons het een en ander over de winkel, hun visie en de producten die ze verkopen. Zo vertelde ze ons dat ze meester zijn in chocolade en de bonbons het meest verkopen. Deze worden in het atelier achter in de zaak, met de hand gemaakt.
Bij Florentina’s vind je alleen eerlijke en unieke producten met een goed verhaal. Voordat de producten in het assortiment worden opgenomen, wordt de achtergrond goed gecheckt en de filosofie van de makers achterhaald. Door deze extra aandacht wordt de kwaliteit gewaarborgd en dit proef je! Eerlijke condities voor de planeet en de mensen die de ingrediënten produceren, zijn voor Florentina’s erg belangrijk. De standaard voor de productie in landbouw is dan ook hoog, en dit merk je. Zo worden alle chocoladerepen geproduceerd volgens het concept van Bean-to-Bar. Dit betekent dat de producent zijn cacaobonen direct van de boer koopt en daar een eerlijke prijs voor betaald.
In de afgelopen jaren is de vraag naar vegan producten gegroeid en dit merken ze bij Florentina’s ook. Naast een ruim assortiment in vegan chocolade, hebben ze ook heerlijk vegan softijs. Dat moesten we proberen! Emily maakte voor ons een ijsje met een topping die zij zelf uitkoos. Deze zag er niet alleen ontzettend leuk uit, maar was ook nog eens erg lekker. Mocht je eens op de Witte de Withstraat zijn, vergeet dan niet om hier eens te stoppen en je te laten verassen door al het lekkers dat Florentina’s te bieden heeft. Even geen trek in chocolade? Geen probleem! Je kan hier ook terecht voor onder andere een lekker bakje koffie.
Beeld: Carina Hesper