“Soms begrijp ik de gemeente niet. Wees coulant of wees duidelijk. Wees in elk geval iets. Ons leek het leuk om de lege zalen tijdelijk om te bouwen tot een pop-upwinkel. We hebben echter geen vergunning voor retail. We zitten al weken op de gemeente te wachten voor uitsluitsel. Nee is ook een antwoord. We horen echter niets terug. Voor de take-away en delivery hebben we – de vier eigenaren – gekeken naar iets wat nog niet werd aangeboden in Rotterdam en dat past bij een visrestaurant dat we met Old Bay zijn. We kwamen uit bij de seafood boil, overgewaaid uit Louisiana. Rivierkreeften, krabben, gamba’s en andere schaal- en schelpdieren worden gekookt met over de 100 kruiden en citrusfruit. Dat wordt vervolgens op tafel uitgestort. Wij geven de seafood boil mee in een vacuümzak. Daarin kan het worden bewaard en opgewarmd. Nood breekt wet. Maar de afhaal zet geen zoden aan de dijk. Het is vooral een manier om onze gasten weer eens te zien. We merken dat de horeca wordt gemist. De mensen zijn ondertussen wel een keer uitgeklust thuis. Old Bay en Huiskantine zijn het vroegere Plan C. Huiskantine is een periferiedisco. Omdat Plan C zolang heeft leeggestaan was de nachtvergunning verstreken. We richten ons daarom op de vooravond. Dat blijkt vooral jongeren uit Krimpen aan den IJssel, Barendrecht, Westland, Spijkenisse en Bergschenhoek te trekken. In plaats van thuis drinken ze bij ons in.”
Alexander Wuijts
Beeld: Sylvia Kuiper