“Via een kennis van Pascal hebben wij een 150 jaar oud Napolitaans recept voor ciabatta’s weten te bemachtigen. Met dit recept zijn wij stiekem toch wel de baas op het gebied van Italiaans brood in de stad, vandaar Il Capo. Onze knapperige ciabatta’s worden belegd met bijvoorbeeld mortadella, porchetta, salami en vitello tonnato en afgetopt met een pesto-olie.
We hebben elkaar leren kennen op de Afrikaandermarkt. Sander bracht daar koffie rond voor de marktkooplui. De passie voor koffie is meegenomen naar onze trattoria. Bij Il Capo schenken we Manetti, biologische espresso. We zijn in december 2019 gestart met Il Capo aan de Lusthofstraat. Het concept sloeg zodanig aan dat we al vrij snel dachten aan een tweede vestiging. Of elders in Rotterdam of ergens in Den Haag. COVID-19 heeft echter het nodige roet in het eten gegooid. De uitbreidingsplannen zijn zeker niet van tafel maar we kunnen pas verder investeren als we een go hebben van Rutte.
De take-away loopt bij ons zeker niet slecht, met name door het vele thuiswerken, maar met take-away compenseer je natuurlijk niet je gebruikelijke omzet. Zou fijn zijn als we het coronavirus ook de baas zouden worden. We zijn zo langzamerhand wel een beetje klaar met die knagende onzekerheid. Het kan ons niet snel genoeg 2021 zijn.”
Sander de Jong, Pascal en Tamara de Kimpe
Beeld: Sylvia Kuiper