SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
Il capo SMAAKmag. Special Horeca Corona
  • Interviews

Il Capo

  • Dijlan van Vlimmeren

“Via een kennis van Pascal hebben wij een 150 jaar oud Napolitaans recept voor ciabatta’s weten te bemachtigen. Met dit recept zijn wij stiekem toch wel de baas op het gebied van Italiaans brood in de stad, vandaar Il Capo. Onze knapperige ciabatta’s worden belegd met bijvoorbeeld mortadella, porchetta, salami en vitello tonnato en afgetopt met een pesto-olie.

We hebben elkaar leren kennen op de Afrikaandermarkt. Sander bracht daar koffie rond voor de marktkooplui. De passie voor koffie is meegenomen naar onze trattoria. Bij Il Capo schenken we Manetti, biologische espresso. We zijn in december 2019 gestart met Il Capo aan de Lusthofstraat. Het concept sloeg zodanig aan dat we al vrij snel dachten aan een tweede vestiging. Of elders in Rotterdam of ergens in Den Haag. COVID-19 heeft echter het nodige roet in het eten gegooid. De uitbreidingsplannen zijn zeker niet van tafel maar we kunnen pas verder investeren als we een go hebben van Rutte.

De take-away loopt bij ons zeker niet slecht, met name door het vele thuiswerken, maar met take-away compenseer je natuurlijk niet je gebruikelijke omzet. Zou fijn zijn als we het coronavirus ook de baas zouden worden. We zijn zo langzamerhand wel een beetje klaar met die knagende onzekerheid. Het kan ons niet snel genoeg 2021 zijn.”

Sander de Jong, Pascal en Tamara de Kimpe

Beeld: Sylvia Kuiper

Dijlan van Vlimmeren

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Interviews

Elke hap telt

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Heat and Eat als warm gebaar in pittige tijd

  • Dijlan van Vlimmeren
Mattie Valk & Herman den Blijker - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

De koek is niet snel op bij Mattie Valk

  • Dijlan van Vlimmeren
Tres - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews
  • Recepten

Tres – De ongekende creativiteit van Michael van der Kroft

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Eens wat anders: een Rotterdamse cider tijdens kerst

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

Pikante pepertjes en zoete lotusbloemen

  • Karin Koolen
Lees meer
  • Interviews

Doe ons vaker zo’n jamsessie!

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

London lekkers: Visstoof op instinct

  • Sander Grip

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.