SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
Kaat Mossel SMAAKmag. Special Horeca Corona
  • Interviews

Kaat Mossel

  • Dijlan van Vlimmeren

“Het jaar 2020 begon met een fikse brand, ontstaan door een chemische reactie in een vettige keukendoek. Van de bodem tot aan het plafond, alles hebben we moeten vervangen. Door een bepaalde clausule hebben we vervolgens een hoop ellende gehad met de verzekeraar. Op 15 juni konden we gelukkig weer open. In de zomer hebben we ondanks alle beperkingen nog best lekker gedraaid. En toen, op 15 oktober, luidde het volgende klokje: de horecasluiting. In februari stonk alles, de zaak was goor en verwoest. Nu is alles spiksplinternieuw maar de pijn is hetzelfde.

We hebben een grote ploeg in dienst, 24 werknemers met langlopende contracten. De loonlasten zijn bij ons enorm. We pakken alles aan wat we kunnen aanpakken. Take-away, delivery, wijnboxen, een pop-upstore. Maar alles wat we doen, lijkt alleen maar geld te kosten. Niets weegt op tegen de energie die we erin steken. De gehele horeca vist momenteel in dezelfde vijver. Kaat Mossel heeft eigenlijk nooit reclame hoeven te maken. Het ging altijd van mond-tot-mond. Kaat Mossel wordt door velen gezien als dé huiskamer van Rotterdam. Praat Mossel worden we weleens gekscherend genoemd. Mensen komen naar ons voor een kletspraatje. Handeltjes worden hier op een bierviltje beslecht. 

Marketing, social media, we hadden er geen kaas van gegeten. Voor ons is door de gedeeltelijke lockdown een nieuwe wereld opengegaan. In die zin was het ook wel weer een leermoment. Het jaar 2020 heeft ons laten inzien dat we sterk zijn. Je weet pas wat je hebt, als je het niet meer hebt. In alles zijn wij verweven met Kaat Mossel. Ron is zijn carrière in 1993 begonnen bij Kaat Mossel, in 2008 hebben we het restaurant overgenomen. We zijn zowel zakelijk als privé een setje. Onze kinderen werken bij ons. Kaat Mossel is ons leven.”

Marie-Claire Hirt

Beeld: Sylvia Kuiper

Dijlan van Vlimmeren

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Interviews

Elke hap telt

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Heat and Eat als warm gebaar in pittige tijd

  • Dijlan van Vlimmeren
Mattie Valk & Herman den Blijker - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

De koek is niet snel op bij Mattie Valk

  • Dijlan van Vlimmeren
Tres - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews
  • Recepten

Tres – De ongekende creativiteit van Michael van der Kroft

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Eens wat anders: een Rotterdamse cider tijdens kerst

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

Pikante pepertjes en zoete lotusbloemen

  • Karin Koolen
Lees meer
  • Interviews

Doe ons vaker zo’n jamsessie!

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

London lekkers: Visstoof op instinct

  • Sander Grip

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.