SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
  • Eten & drinken

Koken met Xinyu Zhu

  • SMAAKmag.

Roergebakken tofu met bosui 葱香豆腐

Bij Sichuan food denken we vrijwel meteen aan szechuanpeper, dat tintelende korreltje dat weliswaar wat weg heeft van citroen maar een geheel eigen -intense- smaak heeft. Sichuan food behelst echter zoveel meer. Xinyu Zhu van Zhucook heeft de verdere introductie van Sichuan food in Nederland gebombardeerd tot haar persoonlijke missie. Xinyu Zhu zag het levenslicht in de hoofdstad Chengdu, maar groeide op in Panzhihua in het uiterste zuiden van de Chinese provincie Sichuan. Acht jaar geleden verruilde ze Panzhihua voor Rotterdam en sindsdien geeft ze workshops en theeceremonies en kookt ze als gastchef authentieke gerechten uit haar moederland. Exclusief voor SMAAKmag. deelt ze elke maand een recept uit de gedurfde Sichuanese keuken. Vandaag: roergebakken tofu met bosui als snelle, gezonde vegahap waarmee de goede voornemens voor 2021 bijna moeiteloos zijn te trotseren.

Ingrediënten voor 2 tot 4 personen

  • 200 gram tofu naturel
  • 2 bosuitjes
  • 1  theelepel sojasaus
  • 2 theelepels vegetarische oestersaus 
  • 3 eetlepel zonnebloemolie
  • ½  theelepel donkere sojasaus
  • ½  theelepel champignonpoeder
  • ½ theelepel sesamolie
  • sesamzaadjes
  • zout naar eigen smaak

Bereiding

Laat de tofu goed uitlekken en snij deze in middelgrote stukken

Snij de bosuien in stukken van zo’n 3 tot 5 cm lang.

Verwarm twee eetlepels zonnebloemolie in de wok op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe. Verlaag het vuur naar een lage stand, en bak de tofu rustig in de pan tot beide kanten mooi goudbruin zijn. Haal nu de tofu uit de pan en leg deze terzijde.

Verhit de overgebleven olie in de wok op middelhoog vuur, voeg de stukjes bosui toe en roerbak die tot er een aangename geur vanaf komt. Voeg nu de sojasaus, vegetarische oestersaus, champignonpoeder en donkere sojasaus toe en laat het geheel zo’n 10 seconden koken.  

Voeg nu de tofu weer toe, samen met de resterende bosui, en roerbak alles nog 1 minuut door. Voeg tot slot de sesamolie toe en blijf roeren totdat alles door de saus bedekt is.

Zet het vuur uit, zet de pan op een ander pitje en garneer het gerecht met wat sesamzaadjes. 

Eet smakelijk! 慢慢吃

SMAAKmag.

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Eten & drinken

Duitse durf in duurzaam domein

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Het nieuwe FRED: niet normaal mooi

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken

Van morlacco met morilles tot wijnazijn met mosterdzaad 

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

NRC zet eigen keuken in spotlights met sterrenburger

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

New in Town: wijnbar NOTK

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws
  • Recepten

POWER TO SAUER

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Bij Café Pompette schiet het alle kanten op

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Paella op sterrenniveau

  • SMAAKmag.

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.