SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
  • Eten & drinken

Koken met Xinyu Zhu

  • SMAAKmag.

Zoetzure spareribs

Bij Sichuan food denken we vrijwel meteen aan szechuanpeper, dat tintelende korreltje dat weliswaar wat weg heeft van citroen maar een geheel eigen -intense- smaak heeft. Sichuan food behelst echter zoveel meer. Xinyu Zhu van Zhucook heeft de verdere introductie van Sichuan food in Nederland gebombardeerd tot haar persoonlijke missie. Xinyu Zhu zag het levenslicht in de hoofdstad Chengdu, maar groeide op in Panzhihua in het uiterste zuiden van de Chinese provincie Sichuan. Acht jaar geleden verruilde ze Panzhihua voor Rotterdam en sindsdien geeft ze workshops en theeceremonies en kookt ze als gastchef authentieke gerechten uit haar moederland. Exclusief voor SMAAKmag. deelt ze elke maand een recept uit de gedurfde Sichuanese keuken. Vandaag: zoetzure spareribs als borrelhap, als stevig tussendoortje of als comfortfood op luie kluifdagen.

Zoetzure spareribs
糖醋排骨
táng cù pái gǔ

Ingrediënten voor 2

  • 700 gram spareribs van varkensvlees, in stukken van 5 cm gesneden
  • 2 eetlepels Shaoxing (Chinese rijstwijn)
  • 3 eetlepels suiker
  • ½ kopje Chinese zwarte azijn
  • 3 stukken gesneden gember
  • 2 theelepels maiszetmeel
  • 650 milliliter pindaolie
  • theelepel geroosterde sesamzaadjes

Bereiding

  1. Was de spareribs om het overtollige bloed te verwijderen en dep ze droog.
  2. Marineer de spareribs met de Shaoxing, gesneden gember, een snufje zout en maïzena.
  3. Zet de koekenpan op het vuur, voeg 650 milliliter olie toe op matig tot hoog vuur, bak de ribben tot ze aan beide zijden goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Neem de ribben eruit en leg ze opzij in een kom. Giet de olie uit in een grote kom.
  4. Verwarm de pan opnieuw op met 2 eetlepels olie vanaf stap 3, opnieuw op middelhoog tot hoog vuur, voeg de suiker toe en roer tot deze gesmolten is en een bruine kleur heeft, voeg dan de ribben toe en roer tot de ribben bedekt zijn met de gesmolten suiker. Verlaag vervolgens het vuur tot medium, voeg de azijn toe en laat het geheel 3 tot 5 minuten koken tot de saus dik wordt.
  5. Garneer met de sesamzaadjes en serveer op een groot bord

Eet smakelijk! 慢慢吃

SMAAKmag.

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Eten & drinken

Duitse durf in duurzaam domein

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Het nieuwe FRED: niet normaal mooi

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken

Van morlacco met morilles tot wijnazijn met mosterdzaad 

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

NRC zet eigen keuken in spotlights met sterrenburger

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

New in Town: wijnbar NOTK

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws
  • Recepten

POWER TO SAUER

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Bij Café Pompette schiet het alle kanten op

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Paella op sterrenniveau

  • SMAAKmag.

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.