SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
Coco smaakmag nieuws
  • Nieuws

Losgaan op seafood boil

  • SMAAKmag.

Goed nieuws voor de aanhangers van de tokologische cuisine. Manuela Goncalves Tavares (41) zet haar keukenfilosofie aan de Hoogstraat in Rotterdam voort met COCO.

COCO is iemand met een groot hart, COCO is geliefd bij iedereen. Met COCO heb je een vriend voor het leven. Wat voor COCO geldt, geldt voor Manuela in het kwadraat. Iedereen houdt van Manuela, en iedereen houdt van haar pindasoep. “Ik zat eens in een hotellobby in Berlijn. Hoor ik achter mij: ‘She is The Peanut Soup Girl’. Dat ging echt te ver.”

Haar beroemde pindasoep heeft ze mee-genomen naar COCO. “Er zit één ingrediënt in deze soep dat niemand weet, en niemand gebruikt. En dat ingrediënt maakt klaarblijkelijk het verschil.”

Met haar vegan pom, met geraspte cassave als basis en geserveerd met eigen sambal en pickles, stond ze op het hoogste podium tijdens de Nationale Pomwedstrijd 2019 in Amsterdam. De vegan pom staat uiteraard op de kaart van COCO. “Ik krijg wel eens gasten over de vloer die een broodje kip kerrie of een bordje bami willen. Ik laat me inspireren door dat wat er in schappen ligt in de toko’s, ik ben echter geen toko.”

Manuela staat voor Afro Food, de classics uit de Kaapverdiaanse, Jamaicaanse, Surinaamse en Antilliaanse keukens waar ze haar eigen draai aan geeft: wie is er geen fan van haar piña coladacake en bacalhau com natas, een klipvisschotel met aardappel en room? En ze staat voor soul food uit de USA: mac & cheese, fried chicken. “Ik ben al jaren in Nederland op zoek naar grits. Ik at het ooit in New York, en ik wil het heel graag doorvoeren op mijn kaart maar grits is onvindbaar. Grits heet in het Nederlands grutten maar waar is het te koop?”

In COCO introduceert ze een seafood boil, gebaseerd op de zogeheten Mukbang livestreams op YouTube. Eén keer per maand kunnen gasten er voor een vaste prijs helemaal losgaan op dat wat op dat moment uit de zee komt: Manuela eerbiedigt bovenal de seizoenen. Van COCO krijgen ze er een slabbetje bij want de onvoorwaardelijke liefde van COCO die gaat niet uitsluitend door de maag.

Coco smaakmag nieuws


SMAAKmag.

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Het nieuwe FRED: niet normaal mooi

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

NRC zet eigen keuken in spotlights met sterrenburger

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Nieuws

Sexy seafood

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

New in Town: wijnbar NOTK

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws
  • Recepten

POWER TO SAUER

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Nieuws

Fred knalt door op de Boompjes, Terry op de Honingerdijk

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Bij Café Pompette schiet het alle kanten op

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Paella op sterrenniveau

  • SMAAKmag.

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.