SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
MARA & On the ROCKX by FLIPP SMAAKmag. Special Horeca Corona
  • Interviews

MARA & On the ROCKX by FLIPP

  • Dijlan van Vlimmeren

“Met Mara begonnen we op 6 maart met kennismakingsdiners. We waren nog maar net op stoom, of we moesten alweer dicht. Maar de grootste pechvogel van de coronacrisis? Ik wil mezelf niet bijzonderder maken dan mijn collega’s. Ik ben een ongekende optimist. Ik leef nog, ik ben gezond. Zolang de Rabobank mij gunstig gezind is en het personeel achter mij blijft staan, ik heb immers al twee keer de arbeidscontracten moeten verbreken, ga ik het overleven. 

Geld is nooit mijn grootste drijfveer geweest. Ik heb altijd willen koken. Ik kon, bij wijze van spreken, eerder aardappels schillen dan praten. Op mijn twaalfde hielp ik al mee in de catering. Stond ik daar op zaterdagmiddag sla te plukken. Vijf jaar later werkte ik in een sterrenrestaurant. Ik word heel vrolijk van een bakje aardbeien zonder vlekjes. Met perfecte producten, daar wil ik wat mee. Dat ik met die producten mijn gasten nog vrolijker kan maken dan ik zelf al ben, dat is mijn kick.

De afhaal loopt voor geen meter. Er zijn maar een paar restaurants in de stad die daarmee goed kunnen boeren. Op de thuisdiners pak ik nog wel wat mee, maar ook dat is geen vetpot. Deze ‘pauze’ gebruik ik vooral voor zaken waar je anders als chef niet snel aan toekomt. Ik heb gisteren 20 kilo mispels geplukt in de Betuwe, daar maak ik marmelade van. Dit soort klusjes houden me voor nu van de straat, ze verzachten desondanks niet de pijn. Mijn hoop is gevestigd op januari. Dat we dan met een schone lei verder kunnen, dat we dan voor de derde keer opengaan. Want hoop verloren, al verloren.”

Florian van Dillen

Beeld: Sylvia Kuiper

Dijlan van Vlimmeren

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Interviews

Elke hap telt

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Heat and Eat als warm gebaar in pittige tijd

  • Dijlan van Vlimmeren
Mattie Valk & Herman den Blijker - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

De koek is niet snel op bij Mattie Valk

  • Dijlan van Vlimmeren
Tres - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews
  • Recepten

Tres – De ongekende creativiteit van Michael van der Kroft

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Eens wat anders: een Rotterdamse cider tijdens kerst

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

Pikante pepertjes en zoete lotusbloemen

  • Karin Koolen
Lees meer
  • Interviews

Doe ons vaker zo’n jamsessie!

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

London lekkers: Visstoof op instinct

  • Sander Grip

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.