SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
  • Eten & drinken
  • Nieuws

New in Town: wijnbar NOTK

  • Dijlan van Vlimmeren

Het leven is te kort om geen goede wijn te drinken. Vinden Thomas Traa en Lukas Wiegman (beiden 30), twee Rotterdamse sommeliers die bogen op een jarenlange ervaring in prestigieuze restaurants in binnen- en buitenland. Alleen al om deze reden hebben zij club NOTK opgericht. Spreek NOTK letter voor letter uit en je weet waarvoor zij staan. Een enoteca is als proeflokaal immers de plek bij uitstek voor goede wijn.

NOTK is te veelomvattend om er één naam aan te geven. NOTK organiseert masterclasses, proeverijen, NOTK is een (online) wijnshop. Na een paar pop-ups -wine bar sessies om in termen van de heren te blijven- is NOTK Wine Bar nu een feit. Vanaf deze week kun je elke vrijdag bij NOTK in Supernova Hotel aan de ‘s-Gravendijkwal aanschuiven voor waanzinnige pairings.
Vinoloog Thomas Traa staat bekend als kenner van champagne en wijnen uit de Rhône. De viognier Les Vignes d’à Côte van Yves Cullieron is zo’n wow-wijn die je zomaar zou kunnen aantreffen bij NOTK. Evengoed vind je er in het glaswerk van Spiegelau de terroirwijn Xisto Ilimitado, een granaatrode blend, van Luis Seabra uit Portugal en een marsala van Vito Curatolo Arini uit Sicilië als superieure dessertwijn.

Lukas Wiegman heeft ooit een volledige oogst meegedraaid bij het gerenommeerde wijnhuis De Toren Private Cellars in Stellenbosch in Zuid-Afrika en mocht onder auspiciën van Ben Shewry, eigenaar van het veelgeprezen restaurant Attica in de Australische metropool Melbourne, de allermooiste wijnen ter wereld aan tafel toelichten en schenken. De twee wine pairing scientists vonden elkaar enige jaren geleden bij tweesterrenchef François Geurds in Rotterdam.

Borrelen in de wijnbar van NOTK doe je bijvoorbeeld met brioche en huisgemaakte trempettes waaronder een dip van gerookte artisjok, rillettes, Ortiz (sardines uit Galicië), mortadella, Franse worst met hazelnoot en kroketjes van kreeft of rode biet. De wijnbar is elke vrijdag open vanaf 17.00 uur. Reserveren is niet noodzakelijk maar als je verzekerd wilt zijn van een tafel is dat geen overbodige handeling. Meer informatie is terug te vinden op www.notk-rotterdam.nl.

Beeld: Mats van Biljouw

Dijlan van Vlimmeren

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Eten & drinken

Duitse durf in duurzaam domein

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Het nieuwe FRED: niet normaal mooi

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken

Van morlacco met morilles tot wijnazijn met mosterdzaad 

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

NRC zet eigen keuken in spotlights met sterrenburger

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Nieuws

Sexy seafood

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws
  • Recepten

POWER TO SAUER

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Nieuws

Fred knalt door op de Boompjes, Terry op de Honingerdijk

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Bij Café Pompette schiet het alle kanten op

  • Dijlan van Vlimmeren

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.