SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Paella op sterrenniveau

  • SMAAKmag.

Paella schijnt voor de overlevering te zijn ontstaan op zondag. De mannen in de binnenlanden rond Valencia doken op die dag de keuken in voor een rijstschotel met saffraan en sofrito. Daar in die binnenlanden zijn ooit door de Moren rijstvelden aangelegd. Rijst, die met korte, bijna ronde korrels en een sterk absorberend vermogen, was er in overvloed. Paella zou een samentrekking zijn van para ella, wat in het Spaans voor haar betekent. De legende zou zomaar kunnen kloppen.
Op deze zondag staan François Geurds en zijn witte brigade die vandaag -toeval of niet- louter bestaat uit mannen achter de paellapannen in het tweesterrenrestaurant in de Hofbogen. Zij koken voor para ellos, de gasten op het riante terras. Vele rijstsoorten heeft el maestro afgelopen week getest voor aftrap van Paella Sunday by FG. Met als doel: de allerbeste paella ever. En daarin is hij met vlag en wimpel geslaagd. Een paella is bij hem niet zomaar een paella, maar eentje die rijkelijk is gevuld met scheermessen, mosselen, kokkels en pimientos de padrón en toegedekt met sierlijke slierten aioli. Zijn paella bevat zelfs een dubbele laag socarrat: onder én boven.

Paella maken ze bij FG overigens in vier varianten: vis, vegetarisch, gevogelte en vlees. Daarmee is dit culinaire feest niet compleet. Patatas bravas, brood met tomaat en ansjovis, crema catalena, het vindt allemaal gretig aftrek op het bomvolle terras waarachter barbecuekampioen Elbert Hodge kippetjes staat te grillen op de OFYR.

Het is dat de trein op deze stakingloze zondag er af toe langs dendert, anders zou je bijna denken dat je in Marbella of Barcelona bent. Met een hemelse cocktail van blackberry gin, passievrucht, ananas en yuzu, een verrukkelijke verdejo van Nius en vrolijke strandnummers als Love Tonight van Shouse en Where Are You Now van Lost Frequencies & Calum Scott op de achtergrond is de vakantie duidelijk nog niet afgelopen.

Paella Sunday vraagt om herhaling en een vervolg gaat er zeker komen, garandeert François Geurds. Benieuwd naar die ultraknapperige paella? Houd de agenda op zijn socials in de gaten.

SMAAKmag.

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Het nieuwe FRED: niet normaal mooi

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken

Van morlacco met morilles tot wijnazijn met mosterdzaad 

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

NRC zet eigen keuken in spotlights met sterrenburger

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Nieuws

Sexy seafood

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

New in Town: wijnbar NOTK

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws
  • Recepten

POWER TO SAUER

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Nieuws

Fred knalt door op de Boompjes, Terry op de Honingerdijk

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Bij Café Pompette schiet het alle kanten op

  • Dijlan van Vlimmeren

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.