“We watertrappelen ons een ongeluk. Door de dingen die we doen, komen we een heel eind. Met Pincoffs althans. Uit Hotel Stroom hebben we helaas in mei de stekker moeten trekken. Onze huurbaas was niet bereid met ons verder te dansen. De inspanningen om Stroom overeind te houden waren voor ons te groot.
Voordeel is dat Karin en ik ons nu volledig kunnen focussen op Pincoffs. We hebben de kamers in Pincoffs omgebouwd tot heel romantische mini-restaurants. Voor de in-room dining is Terry Priem van Gastrobar Ster tijdelijk bij ons ingetrokken. Een drietal weekenden is verzorgd door tweesterrenchef Erik van Loo. Op de Parkheuvel-avonden waren de tafels gedekt met tafellinnen, op de overige avonden in de stijl van Gastrobar Ster.
De wijnen staan in karaf klaar in de kamer. Inschenken doen de gasten zelf. We kleuren met de in-room dining niet buiten de lijntjes. Omdat de gasten in hun eigen bubbel zitten, mogen ze na achten doordrinken – mits ze zichzelf voorzien. Het enthousiasme is groot, zo groot zelfs dat het publiek het massaal is gaan doorvertellen. Een half jaar verkering, een 40-jarige trouwdag, er is aardig wat op de liefde geproost bij Pincoffs dit jaar. Door de in-room dining is er een nieuw soort dynamiek in het hotel ontstaan.
Boos zijn heeft geen zin. Laat onverlet dat het een bizarre tijd is. Alsof je in de auto zit, en iemand voortdurend aan de handrem trekt waardoor je steeds met je neus tegen de voorruit plakt, zo voelt 2020 voor ons. Het is een jaar van horten en stoten, en dat is soms uitermate vermoeiend.”
Edwin van der Meijde
Beeld: Sylvia Kuiper