SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
  • Reportages

Van Ayla houdt iedereen

  • SMAAKmag.

Ayla is al een tijdje over in andere handen. Een paar maanden is deze overname onder de radar gebleven. Inmiddels mag de hele stad het weten dat Herman Hell en zijn heroes aan het roer staan van die toffe plek op het Kruisplein. ,,Ik hoop dat iedereen zoveel van Ayla gaat houden als ik dat doe,” sprak bedrijfsleidster Michelle Rila tijdens Ayla’s Relaunch Party.

De grootste blikvanger, de enorme bar in Ayla, heeft Herman Hell ongemoeid gelaten maar verder is alles net wat comfortabeler en toegankelijker dan voorheen. Minder niche, meer een allemansvriend, in de geest en in de woorden van Herman Hell. De opnieuw beklede barkrukken hebben bijvoorbeeld een rugleuning gekregen. De bloemenzee boven de bar en het rode satijn voor het raam zijn een van ‘de nieuwe sausjes die over Ayla zijn gegoten’. ,,We hebben Ayla gefinetuned,” vatte Herman Hell de verbouwing die voor 95 procent is voltooid bondig samen.

,,Het is ruim twintig jaar geleden dat ik mijn eerste zaak, De Hofnar, opende. Het blijft elke keer opnieuw spannend. Elke nieuwe zaak voelt als een soort examen.” Voor nog geen examen is de gastvrijheidsstrijder gezakt. Sterker, hij slaagt keer op keer cum laude af. De dikke 8 die Ayla voor de ambiance al in de pocket had, heeft hij met zijn bouwteam en styliste weten op te krikken naar een 9+.

Terwijl een vuurspuwer de aandacht trekt aan de voorzijde, nipt het publiek achterin van een fragola frizzante, een spritzer bestaande uit een met aardbeien geïnfuseerde Italiaanse bitter, rosé vermout, cava en mint. De fried cauliflowers met een sumak-yoghurtdip en de oesters met een topping van chili en passievrucht vinden er overal gretig aftrek. Een snelle blik op de internationale menukaart, de allemanskeuken, doet ons gelijk watertanden. Die couscoussalade met saffraan, gerookte feta, lente-ui en gekaramelliseerde vijgen en die ceviche van makreel met pompoenpitten en een dressing van watermeloen gaan we nog deze week uitproberen. Nu we toch alles al langs de meetlat aan het leggen zijn: onze liefde voor de hernieuwde Ayla mist hooguit een haar met die van Michelle Rila voor Ayla.

SMAAKmag.

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Reportages

Geen gesneden koek bij Kookpunt

  • Dijlan van Vlimmeren
Hotel Not Hotel - SMAAKmag.
Lees meer
  • Reportages

Hotel Not Hotel – Allesbehalve een standaard hotel

  • Naomi Brandwijk
Rotterdamse Oogst - SMAAKmag.
Lees meer
  • Reportages

Locals oogsten elke week opnieuw succes

  • Dijlan van Vlimmeren
Floris van Zijl - SMAAKmag.
Lees meer
  • Reportages

Kraak noch smaak

  • Karin Koolen
brut_hans_van_wolde_staand_niels_maier_zittend_PM_med_fotograaf_Patrick_Meis
Lees meer
  • Reportages

Lekker leven in Limburg

  • Dijlan van Vlimmeren
marie_iddf_smaakmag
Lees meer
  • Reportages

IDDF geeft Schiedam new spirit

  • Dijlan van Vlimmeren
Jamsessie
Lees meer
  • Reportages

Topchefs jammen erop los op Horeca Vakschool

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Reportages

Lot uit de loterij

  • Dijlan van Vlimmeren

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.