SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
  • Eten & drinken

Britta en Yuri Wattimena openen najaar 2022 restaurant YANO in Rotterdam 

  • SMAAKmag.

Britta en Yuri Wattimena openen in het najaar van 2022 restaurant YANO in Rotterdam. Het is de eerste eigen zaak van het (echt)paar dat ruime ervaring heeft bij Rotterdamse restaurants in het topsegment. Het fine-dining-restaurant wordt gevestigd aan de Straatweg 114 in Hillegersberg, op de locatie van het voormalige restaurant Zotte.

Restaurant YANO biedt plaats aan 35 gasten, heeft een terras en kijkt aan de voorzijde uit over het water van de BergschePlassen. Britta (33) en Yuri (39) Wattimena hebben ruime ervaring opgedaan bij Rotterdamse toprestaurants. Brittawerkte als gastvrouw bij sterrenrestaurants als FG Restaurant, Food Labs by François Geurds en Amarone. Het afgelopen half jaar bekwaamde ze zich bij kaasspeciaalzaak De Kaashoeve in Rotterdam verder in de wereld van kaas. Yuri heeft FG Restaurant, Food Labs by François Geurds, Amarone en The Millèn op zijn cv staan, waar hij bij de laatste drie als sous-chef werkte.

fotograaf: Nanja Valenteyn-Wattimena fotografienanja.com

Fine dining zonder grenzen

De naam YANO is een samenvoeging van Yara en Noah, de kinderen van Britta en Yuri Wattimena. Yuri Wattimena: “YANO wordt een toegankelijk fine-dining-restaurant met een wereldse kookstijl. Ik kook vanuit een klassieke Franse basis en geef er vervolgens mijn eigen draai aan met internationale productenen eigen smaakcombinaties. Ik kook zonder grenzen en laat me inspireren door alles wat ik lekker vind, of het nu uit Nederland, Frankrijk of Azië komt. En ik ben half Moluks, dus de gast gaat ook wat proeven van de smaken van de Indische Archipel.”

Hamachi, bieslook, sambai.

Interieur in Japandi-stijl

Voor het interieurontwerp tekent Jeroen Smeele van SMEELEDesign, die interieurs voor diverse toprestaurants ontwierp.Britta Wattimena: “Jeroen heeft onze persoonlijke smaak heel goed verwerkt in het interieur. Het wordt een elegant, ingetogeninterieur in de stijl van ‘Japandi’, dat een mix is van Japanse en Scandinavische invloede Leuk detail is dat Yuri half Moluks is en ik half Fins, dus Japandi weerspiegelt voor een deel ook onze afkomst. In het interieur wordt veel hout verwerkt en een deel van de muren wordt voorzien van houten panelen op een akoestische achtergrond van gerecyclede materialen.”

Geitenyoghurt, magnolia-kombucha, witte aardbei, dille(dessert)

Opening gepland in oktober 2022

Britta en Yuri Wattimena: “We hebben er enorm veel zin in om zelf te gaan ondernemen en om onze eigen zaak vorm te geven. We hopen in de loop van oktober 2022 open te gaan en zijn daarbij afhankelijk van de beschikbaarheid van vakmensen en levertijden van bijvoorbeeld meubilair. Zodra er gereserveerd kan worden laten we dat op onze socials en de website weten. 

Overigens zoeken we voor ons team nog medewerkers, waaronder een sommelier, een bedieningsmedewerker, een chef de partie en afwassers.”

SMAAKmag.

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Het nieuwe FRED: niet normaal mooi

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken

Van morlacco met morilles tot wijnazijn met mosterdzaad 

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

NRC zet eigen keuken in spotlights met sterrenburger

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

New in Town: wijnbar NOTK

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws
  • Recepten

POWER TO SAUER

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Bij Café Pompette schiet het alle kanten op

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Eten & drinken
  • Nieuws

Paella op sterrenniveau

  • SMAAKmag.
SMAAKmag. x SARA by CUCU
Lees meer
  • Eten & drinken

Nasi rames als pokébowl bij SARA by CUCU

  • SMAAKmag.

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.