SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
  • Webshop
    • Winkelmand
  • Abonneren op SMAAKmag.
  • Adverteren in SMAAKmag.
  • Wij zijn SMAAKmag.
Winkelmand
  • SMAAKmag.
  • Abonneren
  • Adverteren
  • Webshop
Abonneren
SMAAKmag. lekker rotterdams
SMAAKmag. lekker rotterdams
  • Nieuws
  • Eten & drinken
  • Interviews
  • Reportages
  • Columns
0
Zeezout SMAAKmag. Special Horeca Corona
  • Interviews

Zeezout

  • Dijlan van Vlimmeren

“Het gaat met vallen en opstaan. Herman Hell zei het heel treffend. Het is alsof een grote groep staat te drinken in een kroeg en jij aan het einde van de avond de rekening voor iedereen moet betalen. Je doet het niet omdat je niet als zeurpiet wil overkomen, maar je zou Facebook weleens vol willen knallen met de werkelijkheid. 2021 beginnen wij in de min, de take-away en bezorging is maar een fractie – een kwart ongeveer – van onze gebruikelijke omzet.

We halen er desondanks voldoening uit. Wij houden op deze manier contact met de gasten en zij waarderen ‘t. Mensen blij maken, dat is toch de essentie van ons vak. Onze take-away is op menubasis. Dit menu vraagt tien minuten keukentijd thuis. Een pan met water, dat is wat je nodig hebt. Met kerst zullen we niet open zijn. We gaan met kerst door met take-away en delivery. We doen dan een verrassingsmenu in Zeezout-stijl. Door de coronacrisis hebben we onze bedrijfsvoering aangepast. De hiërarchie is uit de keuken. De garde, de rôti, de entremétier, de patisserie, we hebben alle parties opgeheven. We draaien met z’n allen één lange mise-en-place. Door efficiënter te werken kunnen we met hetzelfde aantal koks zeven dagen open in plaats van vijf. We betwijfelen of we ooit nog teruggaan naar een volledige zaalbezetting. Die anderhalve meter zit inmiddels in de hoofden van de gasten. We vinden die afstand in het restaurant stiekem zelf ook best prettig. Als het lukt om overeind te blijven met 20 couverts, houden we het liever zo dan dat we de zaak weer volproppen met 40 stoelen.”

Anet en Patrick ‘t Hart

Beeld: Sylvia Kuiper

Dijlan van Vlimmeren

Meer smaakvolle artikelen
Lees meer
  • Interviews

Elke hap telt

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Heat and Eat als warm gebaar in pittige tijd

  • Dijlan van Vlimmeren
Mattie Valk & Herman den Blijker - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

De koek is niet snel op bij Mattie Valk

  • Dijlan van Vlimmeren
Tres - SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews
  • Recepten

Tres – De ongekende creativiteit van Michael van der Kroft

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

Eens wat anders: een Rotterdamse cider tijdens kerst

  • SMAAKmag.
Lees meer
  • Interviews

Pikante pepertjes en zoete lotusbloemen

  • Karin Koolen
Lees meer
  • Interviews

Doe ons vaker zo’n jamsessie!

  • Dijlan van Vlimmeren
Lees meer
  • Interviews

London lekkers: Visstoof op instinct

  • Sander Grip

Smaakt dit naar meer?

Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief!

SMAAKmag.
Lekker Rotterdams
SMAAKmag. is een initiatief van Veenman+ communicatiebedrijf Rotterdam en carenza* ontwerpbureau Rotterdam

Vul jouw zoekterm in de druk op enter.